Osvrt na ovogodišnju Ljetnu razbibrigu

U organizaciji Koordinacijskog odbora Kutina-grad prijatelj djece ove je godine u periodu od 4. do 13. srpnja, utorkom i četvrtkomm u vremenu od 18.30 do 20.30 sati održan ciklus ljetnih radionica za djecu pod nazivom „Ljetna razbibriga“. U gradskom parku na Trgu kralja Tomislava djecu su animirali

Dječje gradsko vijeće Grada Kutine, KUD Moslavina, Mažoretkinje grada Kutine, Biciklistički klub Kutina, Društvo naša djeca Kutina, Zaklada Sandra Stojić, Udruga invalida rada Kutina, Dječji vrtić Kutina, Modelarski centar Kutina, VS Rusalke, Osnovna škola Banova Jaruga, Udruga OSI Kutina, Knjižnica i čitaonica Kutina, Kickboxing klub Kutina, Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, Muzej Moslavine Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, Vatrogasna postrojba Kutina te DVD-ovi Kutina Selo, Stupovača i Šartovac.

Okupljeni su mališani u četiri održana termina uživali u kreativnom radu, sportskim aktivnostima, stem sajmu, vatrogasnim radionicama i rimskim igrama, ali i učili o sigurnosti u prometu i zdravoj prehrani.

Vlatka Antolović, viša stručna suradnica za civilno društvo UO za društvene djelatnosti pojasnila je kako je ovogodišnji koncept izmijenjen, odnosno kako je „Ljetna razbibriga“ organizirana na malo drugačiji način, kroz prva dva tjedna u srpnju. „Tijekom svakog od termina za djecu je bio pripremljen bogat sadržaj, odnosno, imali su mogućnosti sudjelovati na 6 do 8 radionica. Aktivno su tako i edukativno mogli popuniti svoje poslijepodnevne sate.“ –  rekla je Vlatka Antolović.

Svečanosti otvorenja nazočili su zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić te predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović. Tom prigodom pohvalili su organizaciju raznovrsnih aktivnosti koje su uveseljavale djecu Kutine i okolice.

Zaključiti se tako može kako su organizatori iznimno zadovoljni,  a zadovoljan je i Grad, posebice zbog toga što su brojne kutinske udruge i ustanove dale svoj obol ovoj ljetnoj manifestaciji, te, među ostalim, potvrdile kako je Kutina zaista Grad prijatelj djece.