Održana završna konferencija projekta “Zlatne žene za zlatnu dob – faza III”

U prostoru Vinskog podruma u Popovači 25. srpnja održana je završna konferencija projekta „Zlatne žene za zlatnu dob – faza III“ u okviru Programa Zaželi.

Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 1.483.000,00 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Projekt se provodi u razdoblju od 28.12.2022. do 28.08.2023. godine, a zaposlene su žene u neposrednom radu s korisnicima bile kroz proteklo šestomjesečno razdoblje.

Projektom je Grad Popovača u suradnji s partnerom Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Kutina, omogućio zapošljavanje 30 žena pripadnica ciljane skupine prijavljenih u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, dok je Zavod za socijalni rad, Područni ured Kutina, kao partner u ovom projektu potaknuo socijalnu uključenost i poboljšao kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Kako je tom prigodom uz zahvale zaposlenicama istaknuo gradonačelnik Popovače Josip Mišković, ovaj je projekt postao sastavni dio života i poslovanja Grada. „Meni je zaista drago da je iza nas još jedna faza, što zbog korisnika, što zbog zaposlenica i nadam se da će uskoro uslijediti nastavak ovog jako dobrog projekta. Natječaj je najavljen za sljedeći mjesec, mi ćemo se javiti i nadam se da će do kraja godine započeti i faza IV, za koju se nadam da će biti na duži period. Mislim da je ovaj projekt itekako važan budući da, nažalost, imamo dosta starije populacije te dolazimo u godine kada ti ljudi ne mogu bez pomoći ovih žena i nas. Također, mislim da i zaposlenicama koje su, većinom kroz sve tri faze radile na ovom projektu, ovaj je posao bio itekako koristan, za njega su dobile same pohvale i vjerujem da su i one zadovoljne jer su uspjele podići i svoj kućni budžet, educirati se i steći određeni radni staž.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Voditeljica projekta Mirjana Stipeć zahvalila je djelatnicama i gradu na suradnji, dok su djelatnice, uz zahvale na mogućnosti koja im je pružena kroz ovaj posao, iskazale i zadovoljstvo zbog brojnih benefita koje su postigle u proteklom razdoblju. Uz redovna mjesečna primanja, stjecanje radnog staža i pohađanje edukativnih programa, najvažniji im je svakako bio dobar odnos s korisnicima koji s nestrpljenjem čekaju novu fazu.