Novo snažno nevrijeme pogodilo dio Popovače

Novo nevrijeme noćas, sat iza ponoći, pogodilo je stanovnike istočnog dijela grada Popovače. Uz kišu i snažan vjetar, već oštećena krovišta, poljoprivredne površine, voćnjake i vinograde, dodatno je oštetila tuča koja je u mjestimice dosegla i veličinu teniske loptice.

Sve službe su na terenu, a štete se saniraju.

Prema informacijama iz HEP ODS Elektre Križ, bez struje su tijekom ovog nevrijemena ostali stanovnici dijelova naselja Voloder, Gornja Gračenica, Donja Gračenica, Ciglenica i Osekovo. Sve raspoložive terenske jedinice su aktivne te je već sada veći dio kvarova uklonjen.

Na terenu su posebno aktivni i vatrogasci, a koji uz uklanjanje iščupanog i polomljenog drveća pomažu stanovništvu i u sanaciji krovišta.

Iz Grada Popovače podsjećaju kako se sav građevinski otpad i dalje može zbrinuti na prostoru parkirališta kod Reciklažnog dvorišta u Popovači (Kutinska ulica), dok se granje odnosno polomljena stabla može odložiti na popovačkom Sajmištu (ulaz iz Sisačke ulice kod obitelji Miljak, površina s lijeve strane).

Također, iz Grada podsjećaju kako je do 1. kolovoza moguće prijaviti štete od prošloga tjedna, a na temelju proglašene prirodne nepogode – olujni i orkanski vjetar.

Prijave se predaju na urudžbeni zapisnik gradske uprave na adresi Trg grofova Erdodyja 5. Dodatne informacije u vezi prijave štete mogu se dobiti na kontakt broj 044/679-750. Obrazac za prijavu moguće je preuzeti na mrežnim stranicama grada, a može se i osobno preuzeti u prostorima gradske uprave.