Započele su prijave i upisi u srednje škole

Započele su prijave i upisi u srednje škole.

I ove se godine provode elektroničkim putem kroz stranicu upisi.hr. Učenici mogu odabrati najviše šest obrazovnih programa koji im se najviše sviđaju, najkasnije do 7. srpnja, kada će se zaključati mogućnost odabira. U ponedjeljak, 10. srpnja objavit će se ljestvica konačnog poretka, a nakon toga datuma započinje proces ispisivanja prijavnica i upis u srednju školu. Proces dostave dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja srednje škole traje do 13. srpnja. Koliko je mjesta ostalo za jesenski rok bit će poznato dan kasnije, 14. srpnja.

U 15 srednjih škola na području Sisačko-moslavačke županije odobreno je 1.516 upisnih mjesta u prve razrede.

Na području Kutine, u Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina je 116, a Tehničkoj školi Kutina 114 upisnih  mjesta. U Srednjoj školi Novska ima mjesta za upis 112 budućih srednjoškolca.

Što se tiče Siska, Ekonomska škola Sisak ima 66, a sisačka Gimnazija 100 mjesta. Industrijsko-obrtnička škola  Sisak upisuje 120 učenika, Srednja škola Viktorovac 172, Strukovna škola 168, a Tehnička škola Sisak 140 netom završena osnovnoškolca. U Srednjoj školi Glina 80 je upisnih mjesta, u Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica također 80 mjesta, u Srednjoj školi u Topuskom 84 su mjesta za upis, a u Srednjoj školi Petrinja 116.

Na području naše županije i dvije su Glazbene škole, ona u Novskoj upisuje 10, a Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku 23 učenika. Također, Glazbena škola u Sisku upisuje i 15 učenika u pripremno obrazovanje u trajanju od 2 godine.

Učenici koji se ne upišu u ljetnom upisnom roku, moći će to učiniti u jesenskom, za koji prijave u sustav i prijave obrazovnih programa počinju 21. kolovoza, a konačni rezultati upisa bit će objavljeni 26. kolovoza.