Predstavljanje srednjih škola osmašima OŠ Zorke Sever

Kako bi učenicima osmih razreda olakšali odabir srednjoškolskog obrazovanja, u OŠ Zorke Sever održan je zajednički roditeljski sastanak vezan za upise u srednje škole. Ravnatelji, stručni suradnici i nastavnici srednjih škola iz Kutine, Siska i Ivanić-Grada predstavili su smjerove svojih škola, podijelili letke te odgovorili na pitanja učenika i roditelja.

Ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec napomenula je kako kraj nastavne godine označava veliku prekretnicu za učenike osmih razreda te kako se za prelazak iz osnovne u srednju školu treba dobro i temeljito pripremiti stoga je naglasila važnost uspješnoga završetka osnovnoškolskoga te ih ohrabrila u odabiru i nastavku srednjoškolskoga obrazovanja.

Kako bi se olakšao proces odluke i upisa u srednju školu, neki su učenici pristupili postupku profesionalne orijentacije, a dio je učenika posjetio 1. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije ili pak posjetio neke od srednjih škola u blizini. Tada su imali priliku biti u izravnom susretu sa srednjoškolcima koji pohađaju ponuđene škole, a više o njima mogli su saznati i tijekom ovog sastanka.