Općina Velika Ludina rješava komunalne probleme

Komunalno poduzeće Općine Velika Ludina, LUDINA d.o.o., ljetos je nabavilo novi traktor  Case Maxum 125 snage 155 KS uz brojne radne strojeve, a sve za održavanje bankina, živica i zapuštenih površina.

„S ovom opremom, te uz opremu koja je nabavljena ranije i ljude koji su zaposleni u komunalnom poduzeću Općina Velika Ludina  održava sve javne površine, puteve, ali i privatne zapuštene površine i imanja iz usluge ili po nalogu komunalnog redara i referenta uz naplatu.“ – pojašnjava načelnik Dražen Pavlović.

Upravo jedno takvo zapušteno imanje u Grabrovom Potoku, na koje su se građani godinama žalili, a pripadalo je obitelji Mucak, ovih je dana uređeno.

„Bolja uređenost, ali i jeftinije održavanje svih navedenih površina, već su vidljive, a sve će to biti još bolje na proljeće.“ – rekao je načelnik.

Također, nabavljena je i profesionalna oprema za zimsku službu, kako bi zaposlenici komunalnog poduzeća mogli kvalitetno, ali u svakom slučaju za Općinu i jeftinije, obavljati i te poslove.

„Ovo je jedan dobar početak rada za naše poduzeće, a u budućnosti svakako još planiramo i širiti djelatnosti.“ – zaključio je načelnik Pavlović.

Vezano uz komunalnu djelatnost na području Općine prisutni su i problemi s divljim deponijama, posebice u Vidrenjaku i Okolima.

„Tu isto krećemo u akciju kako bi u što kraćem roku to riješili. Također, poradit ćemo i na kaznama, jer zaista nema potrebe za tim divljim odlagalištima budući da imamo besplatno zbrinjavanje otpada u reciklažnom dvorištu, a i odvoz otpada je organiziran na tjednoj bazi.“ – poručio je načelnik.