Završeno ljetovanje učenika 4. razreda

Učenici svih četvrtih razreda s područja Sisačko-moslavačke županije, bez obzira na osnivača škole, u dva su termina ljetovali na području Splitsko-dalmatinske županije.

U prvom terminu od 13. do 18. srpnja na ljetovanju su bila 403 učenika uz nazočnost 44 pratitelja iz 17 škola, a u drugom terminu od 20. srpnja do 25. srpnja 261 učenik i 31 pratitelj iz 11 škola. Među njima su bili i učenici s područja Moslavine, iz OŠ Popovača, OŠ Zorke Sever Popovača, OŠ Banova Jaruga, OŠ Ludina te OŠ Vladimir Vidrić Kutina.

Ovo ljetovanje rezultat je suradnje sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka sa splitsko-dalmatinskim kolegom Blaženkom Bobanom.

„Djeca su bila smještena u učenikom i studentski dom u Splitu i zaista su uživali u bogatom sadržaju. Omogućeno im je bilo kupanje na Bačvicama u Splitu, posjetili su hipodrom, Sinj, slušali i učili o Sinjskoj alki, jahali, vozili se vlakićima, igrali igru Blago Svetog Jeronima, uživali u bogatom kulturno-zabavnom sadržaju, posjetili su Poljud, bili u Dioklecijanovoj palači, Dioklecijanovim podrumima, zaista im je bila ispunjena svaka minuta.“ – istaknuo je župan Ivan Celjak i dodao kako se o djeci tijekom boravka u Splitu brinulo oko 400 volontera.

Sisačko-moslavačka županija osigurala je troškove prijevoza do Splita, te povratak za učenike, njihove pratitelje i medicinsko osoblje, kao i troškove pratnje i osiguranja djece.

Drugu su grupu učenika na više lokacija dočekali predstavnici Županije, župan Ivan Celjak, njegov zamjenik Mihael Jurić te predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić.