Bogat program povodom Dana Grada Popovače

Grad Popovača u ponedjeljak 21. lipnja slavi svoj Dan i Dan blagdana sv. Alojzija Gonzage. Tim povodom u organizaciji lokalnih udruga i župa, Grada i gradske Turističke zajednice održava se bogat program.

Sutra s početkom u 9 sati u organizaciji udruge „Likovni krug“ na Seoskom turizmu Bistrički u Osekovu bit će održana likovna kolonija, potom u organizaciji ŠRD Som Popovača i ŠRU Štuka Osekovo ribolovno natjecanje na Lonji u blizini nove promatračnice u Osekovu. Poslijepodneni program u organizaciji Župe sv. Alojzija Gonzage započinje u 16 sati, a djecu očekuju sportske igre i kino na otvorenom.

U nedjelju će se u organizaciji Župe sv.Ana Osekovo iKUD-a Stružec obilježiti Vidovo u Strušcu. Sveta misa održat će se u 11 sati, a nakon nje prilike će biti za druženje i dječje igre.

Na sam Dan Grada s početkom u 12 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule i umrle branitelje s područja Popovače, u 13 sati održat će se Svečana sjednica Gradskoga vijeća, a tijekom cijeloga dana u prostoru Doma kulture posjetitelji će imati prilike razgledati i prigodnu izložbu u organizaciji PULS-a „Moslavački štrk“. Od 15 sati na Trgu II najmlađi će uživati u napuhancima i vrtuljcima, od 17 sati počinje prigodna štandijada. Svečano misno slavlje održat će se u 18:30 sati. Nakon mise slijedi druženje te s početkom u 21 sat koncert grupe Kings na Trgu II.