Priopćenje o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u SMŽ

Sisačko-moslavačka županije Priopćenjem se 6. listopada oglasila o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Prenosimo ga u cijelosti:

Zbog trenutne epidemiološke situacije vezane za bolest COVID-19, obavještavamo javnost kako su tri djelatnika Županijske uprave pozitivna na virus SARS-CoV-2, a njihovim kontaktima izrečena je mjera tipa samoizolacije u kući. Desetak djelatnika Županijske uprave koji su među kontaktima zaraženih, također su pod mjerom samoizolacije.

Župan Ivo Žinić, kao i njegov zamjenik Roman Rosavec podvrgnuli su se testiranju na virus SARS-CoV-2. Nalazi testiranja su negativni. Župan kao i njegov zamjenik nalaze se pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije kao kontakti djelatnika Ureda župana pozitivnih na virus SARS-CoV-2.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sve svoje dužnosti obavlja od kuće, a sva upravna tijela normalno funkcioniraju te su svi u stalnom kontaktu sa županom.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dezinficirali su urede Županijske uprave te poduzeli sve mjere i aktivnosti kako bi se rad nesmetano odvijao i kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa.