PU zabilježila brojne prekršaje tijekom produženog vikenda: neovlašteno posjedovanje droge, prometna nesreća, krađa drva

U četvrtak, 30. travnja, oko podneva, u mjestu Potok na području Popovače, policijski službenici su zatekli 24-godišnjaka u neovlaštenom posjedovanju 126 grama droge marihuane. Droga je oduzeta te će sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga biti prekršajno prijavljen nadležnom Općinskom sudu.

U subotu 2. svibnja, oko 14 sati, u mjestu Gornja Gračenica, na području Popovače, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 62-godišnjak s područja Gornje Gračenice, upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,13 promila te uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake udario u metalnu odbojnu ogradu mosta.
Zbog ovih prometnih nesreća vozači će biti prekršajno prijavljeni nadležnom sudu.

Zbog krađe drva provedeno je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim, 52-godišnjim i 70-godišnjim muškim osobama. Naime, njih se sumnjiči da su u razdoblju od 1. do 28. ožujka, u šumi na području mjesta Stupovača, posjekli i ukrali 17 stabala hrasta i graba. Ovom krađom počinjena je šteta od oko 9000 kuna, a osumnjičeni će biti kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.