Županija ulaže značajna sredstva u zdravstveni sustav

Sisačko-moslavačka županija u proteklih je nekoliko tjedana završila obnove ambulanti Doma zdravlja SMŽ u Jabukovcu, Žažini i Galdovu, a trenutno još uređuje ambulante u Kratečkom, Capragu, Sunji i Dvoru te je pokrenula proces uređenja ambulante u Topolovcu, dok se za sve one ambulante u okviru Doma zdravlja SMŽ, a koje nisu ošteće u potresu, priprema dokumentacija s ciljem njihove obnove i modernizacije u naredno vrijeme.

O tim važnim projektima za zdravstvo u Sisačko-moslavačkoj županiji, građanstvo je, 31. srpnja, prilikom otvorenja ambulante u Jabukovcu, izvijestio župan Ivan Celjak.

Podsjetio je tom prigodom i na radove koji su završeni, kao i na one koji se trenutno obavljaju i planiraju, a vezani su uz Opću bolnicu „dr.Ivo Pedišić“ Sisak, kao i na izgradnju umirovljeničkih naselja.

Naglasio je kako će nakon Gline, Siska i Petrinje, ovakav moderan tip naselja za umirovljenike biti izgrađen i u Popovači te Kutini.

Važno je istaknuti kako svi objekti koje obnavlja Sisačko-moslavačka županija dobivaju novu vrijednost kroz nove sadržaje i najmoderniju opremu.

Podsjetiti stoga vrijedi kako je Sisačko-moslavačka županija nabavila najnoviju i najmoderniju opremu za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti čak 7,8 milijuna eura financiranu sredstvima Fonda solidarnosti EU čime će razina zdravstvene skrbi za stanovnike naše županije biti podignuta na najvišu razinu.