Održani “Sportski praznici”

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom, a pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i ove godine provodili su projekt „Sportski praznici“.

Radi se o besplatnom sportskom programu za svu djecu od 1. do 8. razreda, a koji se provodio s ciljem   podizanja svjesnosti o tjelesnom zdravlju i uključivanju što većeg broja djece u razne oblike tjelesne aktivnosti. Program je počeo krajem lipnja, a završio 21. srpnja.

„U projektu su kroz četiri tjedna sudjelovali učenici osnovnih škola Sisačko-moslavačke županije: Rajić, Novska, Josipa Kozarca Lipovljani, Banova Jaruga, Vladimira Vidrića Kutina, Zorke Sever Popovača, 22. lipnja, Ivana Kukuljevića, Viktorovac i Braća Ribar iz Siska, Glina, Topusko i Dvor.  Njih oko 900 proveli su ukupno 480 sportskih sati. Svi su upoznali neke nove sportove, odlično se zabavljali, a dva puta je Školski sportski savez SMŽ organizirao dolazak na kupalište Zibel u Sisku gdje su se svi zajedno kupali i bavili raznim aktivnostima te sklopili nova prijateljstva.“ – izvijestili su iz Sisačko-moslavačke županije uz zahvalu svim učiteljima koji su provodili program, kao i organizatorima ove izuzetno dobre sportsko-edukativne manifestacije koja je djeci osigurala da na kvalitetan način provedu školske praznike.