Počela je nova školska godina!

Školska godina je počela, a ona je ove godine posebna po tome što 62 škole u Hrvatskoj kreću po eksperimentalnom programu, među kojima i kutinska Osnovna škola Vladimira Vidrića, te OŠ Banova Jaruga.

Inače 5 kutinskih osnovnih škola i jedna glazbena škola spremne su za početak nove školske godine.
Ove školske godine broj odjeljenja u osnovnim školama jednak je lanjskom broju.


 Osnovna škola Vladimira Vidrića danas je prigodnim programom dočekala prvašiće koji će odmah krenuti s cjelodnevnom školom. „U prvim razredima imamo 45 učenika, što su dva dobra prva razreda, da je bilo nekoliko učenika više imali bi i tri razreda. To je tako posljednjih godina, jer smo izgubili područnu školu“, rekla je ravnateljica škole Snježana Coha.
 

Kako je istaknula, škola je spremna za program cjelodnevne škole: „Koliko je to u našoj moći sve je spremno. Škola je počela, čak je prvi dan organiziran doručak, ručak i užina za učenike. Malo će se pričekati s dodatnim dijelom sa A 2 i B 1 jer ćemo vidjeti malo kakva je zainteresiranost učenika pa ćemo s tim dijelom početi od sljedećeg tjedna. Udžbenici su spremni, radni materijali su dobiveni  unutar eksperimenta, ne treba se ništa kupovati, sve je naručeno od strane škole. Malo se čeka materijala vezano za eksperimentalne predmete, to očekujemo uskoro“, rekla je ravnateljica škole Snježana Coha.


  Školu je danas obišao i gradonačelnik Zlatko Babić sa zamjenicom Ivanom Grdić. Poželio je tom prilikom svim prvašićima ali i drugim učenicima i nastavnicima sretnu novu školsku godinu. „Izuzetno mi ja zadovoljstvo što su i ravnateljica, nastavnici i roditelji prihvatili eksperimentalni program što će rezultirati nečim novim, a najviše će dobiti naši učenici kroz novi pristup obrazovanju, ali sigurno i učitelji, te sama škola. Važna je sada dobra komunikacija između roditelja, škole i nastavnika, te osnivača i ministarstva znanosti i obrazovanja“, zaključio je tom prilikom gradonačelnik Babić.

Tom prilikom ravnateljica škole rekla je kako su njihovim humanitarnim koncertom kupljeni novi ormarići, za koje je bilo potrebno nešto dodatnih sredstava, a kroz program eksperimentalne škole koji uključuje i opremanje škola, bit će kupljeni i ormarići za razrednu nastavu. Time će svi učenici imati adekvatno mjesto za odlaganje školskog pribora.