Održana vatrogasna vježbe u OŠ Zorke Sever

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Popovače, 19. lipnja, održana je vatrogasna vježba u OŠ Zorke Sever pod nazivom „Vatrogasci za sve“.

Vježba je uključila simulaciju gašenja zbornice, evakuacije unesrećenih osoba iz jedne učionice i predvorja škole, a izveli su ju pripadnici DVD-a Popovača DVD-a Donja Gračenica i DVD-a Stružec, dok su unesrećene osobe nakon evakuacije zbrinute od djelatnika hitne pomoći Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot”.

Vježba je također uključila uzbunjivanje žurnih službi te uzbunjivanje i evakuaciju učenika, djelatnika škole i svih, u tom trenutku u školi zatečenih osoba. Sve osobe koje su samostalno napustile prostor škole, učinile su to za manje od 1 minute i 48 sekundi.

Vježbu je osmislio zamjenik zapovjednika VZ Grada Popovače Tomislav Jalžečić, a koji je i rukovodio njome, a nazočili su joj zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Marijo Paluh, predsjedniku VZG Popovače Zvonimiru Kondresu, gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem, te ravnateljice Dječjega vrtića i Knjižnice i čitaonice, Andreja Zeman i Ivana Vlašić.