Mali nogometaši s područja Popovače sudjelovali na kampu nogometne selekcije u Zadru

Među djecom iz četiri županije, članovi ŠNK Moslavac i ŠNK Mladost sudjelovali su u višednevnom kampu nogometne selekcije u Zadru.

U selekciji SMŽ participirala su i djeca ŠNK „MOSLAVAC „ 2009. godište: Petar Marton, Petar Stipić, Filip Kutleša, Franko Rendulić te 2008. godište Fran Pedić, Fran Milas, Ivano Djak, Filip Miletić, kao i članovi ŠNK“MLADOST“ Mateo Pavlović (2009.) i David Pavlović (2008. godište) sa trenerom u stožeru selekcije SMŽ Andrijom Ričkom.

„Izdvojio bih Filipa Kutlešu i Matea Pavlovića U-12 koji su imali odlične rezultate na testiranju FMS, naročito Filip Kutleša 2. mjesto od četiri županija (103 igrača), a Mateo Pavlović 17.mjesto. Djeca su u prekrasnom svjetlu predstavljala grad Popovaču i svoje klubove, gdje su svojim znanjem, zalaganjem i kulturom pokazali da se dobro radi u njihovim klubovima. Smatram da se još može poboljšati rad u svim segmentima nogometnog znanja. Za to moramo stvoriti još bolje uvjete kroz infrastrukturu i stručan rad, na taj način stvaramo kvalitetne igrače za budućnost naših klubova. To ćemo postići samo na jedan način, kroz selekciju djece i jače lige, jer to djeci daje motivaciju i veći podražaj za igru. Za to trebamo kompromis svih klubova, sportskih djelatnika, kao i podršku ZSUGP, naravno najveću ulogu u tome svemu ima grad koji podupire sport i razvoj djece kroz sport, da kroz školu nogometa grada Popovače napravimo selektivni proces djece, što znači kvaliteta na jednom mjestu, koja kroz godinu, dvije mogu participirati u 2. Ligi regije Središta Zagreb“- ističe Andrija Ričko te ovom priliko zahvaljuje na podršci gradonačelniku Josipu Miškoviću, popovačkoj Zajednici sportskih udruga i gradskoj Turističkoj zajednici koji su omogućili djeci da idu na ovaj prekrasan kamp, koji će im ostati u lijepom sjećanju, a ujedno i jedno prekrasno iskustvo.