Jesen u Parku prirode Lonjsko polje donosi novosti

Rujan je mjesec koji privlači pažnju svih koji vole uživati u predivnim prizorima prirode. Temperature su ugodne i pravo je vrijeme za posjet nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Dok lišće mijenja boje iz zelene u žutu Lonjsko polje biva svakim danom sve čarobnije, a njihova ponuda ovoga rujna neka bude motiv za posjet trećem po veličini zaštićenog području lijepe nam naše.

Ne propustite utrku s ciljem očuvanja prirode RangerRUN 16. rujna te kulturno – umjetničku manifestaciju Dan graditeljske baštine 23. rujna 2023., obje manifestacije nude mnoštvo zabavnog i gastro sadržaja.

Novost ove jeseni je istraživanje Krapja golf autićima. Budite među prvima koji će ovako istražiti Krapje – selo graditeljske baštine. Električna golf vozila prometovat će od Posjetiteljskog centra Krapje do pristaništa čamaca na solarni pogon u Plesmu i plovila Vodomar u Drenovom Boku, za najam vozila bit će potrebno imati vozačku dozvolu B kategorije ističu iz JU Park prirode Lonjsko polje.

„S posebnim zadovoljstvom mogu najaviti da smo pustili u turističku ponudu Parka vozila koja nisu štetna za okoliš. Ovim ekološkim prihvatljivim prijevoznim sredstvima naši posjetitelji mogu doći od PC Krapje do pristaništa čamaca na solarni pogon u Plesmu ili do plovila Vodomar u Drenovom Boku.“,izjavio je Domagoj Šejatović – ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Također,najavljuju iz Parka, tribine za poljoprivrednike/poduzetnike u centrima Krapje, Čigoč, Repušnica i Osekovo koje će se održati u listopadu i studenom ove godine.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje ovim tribinama želi pružiti uslugu lokalnom stanovništvu na području Parka odnosno svim poljoprivrednim gospodarstvima priliku za upoznavanje mjera iz programa ruralnog razvoja za programsko razdoblje 2023.-2027. kako bi modernizirali svoju mehanizaciju i opremu, te povećali konkurentnost na tržištu i u konačnici razvili svoje gospodarstvo.