SŠ Tina Ujevića – među najboljima na državnoj maturi i na školskim natjecanjima

Srednja škola Tina Ujevića Kutina godinama je poznata kao uspješna škola. Potvrđuju to i njihovi rezultati državne mature ali i brojni uspjesi na županijskim i državnim natjecanjima. Nedavno je u medijima objavljeno rangiranje rezultata s državnih matura srednjih škola u Hrvatskoj, prema kojima je kutinska SŠ Tina Ujevića zauzela visoko 6. mjesto. Škola je druga u državi prema rezultatima državne mature iz hrvatskog jezika i matematike.
Uspješni su kutinski gimnazijalci i na školskim natjecanjima. Sudjelovanja na županijskim i državnim natjecanjima i dosad su ovoj školi donijela prva mjesta, no ove su godine opet prvaci županije iz brojnih područja, te su poslani na državna natjecanja. Poznato je i da se, shodno navedenim rezultatima, učenici ove škole lako upisuju na željene fakultete, kako na područja društvenih znanosti i ekonomije, tako i na prirodna područja te je škola dosad iznjedrila i niz uspješnih FER-ovaca, liječnika, inženjera strojarstva i drugih stručnjaka prirodnih područja.
  Interes za kutinsku gimnaziju uvijek je bio velik te ju pohađa i dosta učenika iz okolnih gradova. Sinergijom predanog rada profesora i dobrih učenika koji većinom dolaze iz 5 kutinskih osnovnih škola, Kutina je prepoznatljiva po kvalitetnoj razini obrazovanja.
 Brojni su kutinski bivši učenici danas poznati znanstvenici i stručnjaci raznovrsnih područja koji se, kao dodatna motivacija učenicima, predstavljaju jednom godišnje u školi na „Danima kutinske znanosti i umjetnosti“ u organizaciji Ogranka Matice hrvatske te u suradnji sa školom. Učenicima se na taj način nastoji poslati poruka kako treba slijediti svoj put u onom području koje voliš, te kako će se rad i trud u budućnosti isplatiti. Više o rezultatima možete pronaći na poveznici: https://web.facebook.com/sstinaujevicakutina