Počinje prvi tjedan obilježavanja Dana grada Kutine

 Ovoga tjedna počinje obilježavanje Dana grada Kutine. U sklopu Dana grada danas u 17 sati u Sportskom centru Kutina danas (2.11.)održat će se Sportske igre djece kutinskih vrtića, dok će sutra biti otvorena izložba „Nafta na Gojlu“ – povijest istraživanja i eksploatacije nafte i plina. Autorica ove izložbe je povjesničarka, Jasmina Uroda Kutlić, ujedno i ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina. Otvorenje izložbe je u 18 sati.
U petak 4. studenog Kutina obilježava Dan branitelja Grada Kutine polaganjem vijenaca u 17.30 na gradskom groblju u Kutini, te misom za Bonifacija u povodu 125. obljetnice smrti i misom zadušnicom uz Dan branitelja u crkvi sv. Marije Snježne.
Istoga dana u 18 i u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Kutina bit će održana promocija najuspješnijih radova s literarnog natječaja “Moja priča”. Prvi tjedan obilježavanja završit će Festivalom slovačke glazbe i pjesme u Hrvatskoj “Ked se ruža razvijala” koji će se održati u Međuriću.
Tjedan završava sportskim događajem – utakmicom između RK Moslavine i RK Poreča u Sportskom centru u nedjelju s početkom u 17 sati.