KUD-ovi iz Moslavine na Kestenijadi u Hrvatskoj Kostajnici

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena a ovoga vikenda bit će organizirana 25. put. U Hrvatskoj Kostajnici, gradu koji je i dobio ime upravo po kestenu, očekuju se tisuće posjetitelja za koje je priređen bogat program. Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima od kestena, gosti gradića na Uni moći će uživati u mnogim drugim zabavnim aktivnostima, ali i bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem već tradicionalno sudjeluju fokloraši s područja Moslavine. Ove će godine moslavačku baštinu tako predstaviti: KUD „Repušnica“, KUD „Stružec“, KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina, KUD „Stjepan Šajnović“ Osekovo te KUD „Moslavka“ Gornja Gračenica.  

Program počinje večeras u 19h, a zatvorit će se u nedjelju u isto vrijeme.

Kako su izvijestili iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, tijekom ove manifestacije očekuje se okupljanje više tisuća sudionika te se očekuje znatno povećanje prometa putnika na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica.

Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i dugotrajna čekanja za obavljanje granične kontrole, pozivaju građane da za prijelaz državne granice koriste obližnje granične prijelaze Hrvatska Dubica, Jasenovac i Dvor.

Također pozivaju i sve posjetitelje manifestacije da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, upute policijskih službenika i redarske službe na osiguranju navedenog događaja.