32. međužupanijska izložba malih životinja

Društvo uzgajivača “Moslavina” proteklog je vikenda u društvenom domu u Radićevoj ulici organiziralo 32. međužupanijsku izložbu golubova, peradi, kunića, ptica i zamoraca. Izložba je otvorena u petak, a zatvorena u nedjelju, tako da su zainteresirani građani imali vremena pogledati čime se sve današnji uzgajivači bave.


  „Ovo je 32. međužupanijska izložba i odazvali su nam se predstavnici iz 7 županija. Ukupno se na izložbi predstavlja 43 izlagača, a možete vidjeti oko 400 eksponata. Ovaj je broj ove godine nešto manji, a  razlozi su razni, od korone, do poskupljenja hrane, tako da se pomalo gubi volja za tim hobijem“, rekao je predsjednik Udruge uzgajivača Moslavina Josip Borić.

Riječima podrške međužupanijsku izložbu otvorio je zamjenik župana Mihael Jurić, a u nazočnosti predstavnika gradova Kutine i Popovače, uzgajivača, članova udruge, sudaca i prijatelja društva.


  Gradonačelnik Popovače Josip Mišković zahvalio je udruzi na njihovom radu izražavajući nadu da će opstati i u ovim teškim vremenima. Obećao je i dalje podršku Grada Popovače udruzi koja pokriva ne samo područje Kutine već i Popovače s kojega dolazi određen broj izlagača koji se godinama bavi uzgojem malih životinja.

 Recimo i to da je udruga osnovana 1980. godine i broji pedesetak članova. Članovi Udruge redovito sudjeluju na izložbama susjednih udruga, kao i na svim državnim izložbama, dok su sami do sada organizirali 31 izložbu od kojih i veliku jubilarnu 30. izložbu u Sportskom centru Kutina. Kvalitetom eksponata, kao i svojom veličinom njihove izložbe privlače izlagače i posjetitelje iz cijele Hrvatske, a izložbe su posebno zanimljive djeci koja nemaju puno prilike susresti se izbliza s malim životinjama.