U Srednje škole na području Sisačko-moslavačke županije upisano više učenika nego prošle godine

Župan Ivan Celjak sa suradnicima posjetio je u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine, Srednju školu Glina. U prigodi početka nove školske godine poželio je  učenicama i učenicima, njihovim profesorima kao i svim djelatnicima škole uspješan rad.

Srednja škola Glina bilježi porast broja upisanih učenika za njih 15 u odnosu na prošlu godinu, te ih je ukupno 170.

Iako je škola pretrpjela značajna oštećenja nakon potresa i nastava se odvija u modularnom objektu učenici postižu iznimne rezultate u svom radu tako da se škola može pohvaliti i s 2 državna prvaka za električne instalacije

„Za svako dijete se valja boriti, za svako dijete smo se spremni boriti i zadovoljni smo što je tako. Vjerujemo da će nam iduća školska godina donijeti još veću zainteresiranost za naše smjerove i za našu školu. Uspješni smo bili u najtežim vremenima i u najtežim trenucima i jednako tako hrabro nastavljamo i dalje.  Ne bi bilo ni montažne škole niti cjelovite obnove bez podrške Sisačko-moslavačke županije kao našeg osnivača, bez Grada Gline koji također podržava sve naše aktivnosti. Mislim da je to zajedništvo nužno u našoj županiji, na našem prostoru koji je oštećen u potresu jer bez tog zajedništva ne može se ići dalje. Od srca hvala svima na velikoj podršci i idemo punim jedrima i puni optimizma dalje“, naglasila je ravnateljica Marija Margušić Novosel.

Općenito, na području cijele Županije bilježi se porast broja upisanih učenika tako da je u srednje škole upisano  ukupno 1151 učenik u odnosu na prošlu godinu kad ih je upisano 1064.

Ako se uzmu u obzir sve srednje škole na području grada Siska, bilježi se povećanje za 44 upisana učenika.

Na području grada Petrinje, SŠ Petrinja, bilježi porast broja upisanih učenika i to za 22 učenika.

U osnovnim školama 2,7 % učenika je manje, a pozitivan pomak vidi se u povećanom broju upisane vrtićke djece, primjerice u Petrinji 60 djece više upisano.