OŠ Banova Jaruga osvojila laskavu titulu “Kaufland škole ViP za školsku godinu 2022./2023.”

Dvije osnovne škole iz naše Županije osvojile su besplatno voće i povrće za aktualnu školsku godinu na Kauflandovom natječaju.

Primljeno je ukupno 239 uspješnih prijava javnih osnovnih škola diljem Hrvatske, a izabrana je 51 najbolja, za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj po jedna. S područja Kutine to je OŠ Banova Jaruga, a s područja Siska OŠ Viktorovac.

Kreativan zadatak za škole bio je izraditi „zdravu kuharicu“ s receptima koji sadrže voće i/ili povrće te je nadopuniti crtežima učenika. Brojne kuharice koje su stigle na Kauflandovu adresu oduševile su žiri u sastavu: chef Pero Savanović, slastičarka Ivana Čuljak i Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, a koji su teško izabrali najbolje koji sada nose laskavu titulu Kaufland škole ViP za školsku godinu 2022./2023.

Podsjetimo, prošle je školske godine Kaufland u ovaj donacijski projekt uključio i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje, a i ove godine škole za djecu s posebnim potrebama natjecale su se međusobno u 6 regija te je time ovaj donacijski program dodatno obogaćen.

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je još 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a već dvije godine zaredom projekt podržava i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim toga u Kauflandu su, već tradicionalno, obilježili prvi dan škole i svakom svom zaposleniku koji je roditelj djeteta koje kreće u prvi razred osnovne škole osigurali plaćeni dopust kako bi taj dan svog prvašića mogli otpratiti u školu.

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na

www.kaufland.hr/skolavip