Održan koncert “Barokna glazba na dlanu”

U Vimal Akademiji u Moslavačkoj Slatini održan je koncert klasične glazbe „Barokna glazba na dlanu“.

Rije je o koncertu ansambla „Musica viva“ koji u izmijenjenom sastavu djeluje od 1998. godine, a čine ga eminentni zagrebački umjetnici, članovi Zagrebačke filharmonije, solisti i profesori Muzičke akademije u Zagrebu, a koji su udružili svoje umijeće i ljubav prema glazbi. Publici u Moslavačkoj Slatini tako su se predstavili Renata Penezić- flauta, Branko Mihanović- oboa, Jasen Chelfi-violončelo i Franjo Bilić-čembalo.

Uz djela svjetski poznatih skladatelja, izveli su i ona manje poznatih, ali jednako zanimljiva i lijepa te jednako važna za očuvanje svekolikog nasljeđa ovog glazbeno-stilskog razdoblja. Ukupni dojam koncerta stoga je bio izvrstan, a umjetnici su doista pokazali da ih ujedinjuje visok profesionalizam, odlično poznavanje stilskih odrednica ovog razdoblja i sjajna uigranost.

Na kraju dodajmo i kako su im u izdanju diskografske kuće Aquarius izašle dvije kompaktne ploče Musica Vive: “Glazba na dvoru Friedricha velikog” i “Božićni koncerti” koji je 2006. godine dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne skladbe.

Fotografija: Vimal Akademija