Mladi iz naše Biskupije na SHKM u Bjelovaru

U Bjelovaru je 17. rujna održan 11. Susret hrvatske katoličke mladeži. Organizator Susreta  pod geslom „Gore srca“ bila je Bjelovarsko-križevačka biskupija uz pomoć Ureda za mlade HBK. Svečanim euharistijskim slavljem na Gradskom nogometnom stadionu NK “Bjelovar” predsjedao je stoga bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u koncelebraciji s brojnim nadbiskupima, biskupima i svećenicima.

Na susretu je sudjelovalo i 200-tinjak mladih iz naše, Sisačke biskupije zajedno s biskupom Vladom Košićem i povjerenikom za pastoral mladih vlč. Marijanom Štinglom te svojim župnicima. Brojni okupljeni mladi solidarizirali su se s u potresu stradalom Sisačkom biskupijom te je tako dio od kotizacija darovan Caritasu naše biskupije.

U sklopu misnog slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je uputio papa Franjo. U pismu Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina.

„Ustanite i posvjedočite Božju ljubav koju je potrebno ugraditi u naše odnose, ustanite i branite istinu i one čiji se glas ne može čuti u društvu ustanite i posvjedočite o novome pogledu koji vam omogućava da očima punim divljenja promatrate cijeli svijet. Ustanite i posvjedočite da je kroz oprost i Božje milosrđe moguće obnoviti narušene ljudske odnose te da je moguće ponovno podignuti klonuli ljudski duh i povratiti nadu. Ustanite i posvjedočite s radošću da Krist živi. Ljubljeni, otvorimo se Božjim iznenađenjima koji svojim svjetlom želi obasjavati naš put. Budimo otvoreni za ono što nam želi reći također po našoj braći i sestrama. Tako ćemo pomoći jedni drugima da zajedno ustanemo i u ovom teškom povijesnom času postat ćemo proroci novih vremena punih nade“, kaže se, među ostalim, u poruci koju je Papa uputio mladima.

Također, obznanjeno je i kako je sljedeći domaćin SHKM-a Gospićko-senjska biskupija.