Nezaposlenost veća za 1,2%

Krajem lipnja na evidenciji HZZ-a Područni ured Kutina nezaposlenost je povećana za 1,2 % u odnosu na prethodni mjesec. Područni ured Kutina pokriva područje triju Ispostava Popovače, Kutine i Novske. Krajem lipnja PU Kutina bilježi 2.432 nezaposlene osobe što je za 23 nezaposlena više nego prethodnog mjeseca ili u postotku 1,2%.
  U Ispostavi Kutina evidentirana je 831 nezaposlena osoba, 18 više nego prethodnog mjeseca, što je povećanje nezaposlenosti za 2,2%. Ispostava Novska broji 1045 nezaposlenih i povećanje nezaposlenosti za 1,1%%, dok je u Ispostavi Popovača nezaposlenost smanjena z 0,2 % te se na tamošnjem Zavodu odnosno Ispostavi nalazi 556 osoba.  
  Iz evidencije HZZ-a Područni ured Kutina u lipnju je zaposleno 170 osoba osobe najviše sa srednjom stručnom spremom. Izvan Područnog ureda zaposleno je 58 osoba, a u inozemstvu njih 7.
 Tijekom lipnja poslodavci su prijavili 153 potreba za radnicima najviše u građevinarstvu, trgovini i prerađivačkoj industriji.
 U odnosu na lipanj prethodne godine nezaposlenost je niža za 3,6 %. Tada se na Zavodu za zapošljavanje u Kutini ukupno nalazilo 2524 nezaposlenih.