Izgradnja novog Dječjeg vrtića prolongirana do završetka godine

Novi Dječji vrtić koji se gradi u Kutini neće krenuti s radom početkom nove pedagoške godine 2022./2023. Razlog kašnjenju radova je cjelokupna situacija na tržištu od dobavljanja materijala, nedostatka radne snage, što uz poskupljenje cijena čini nove okolnosti koje nije nitko mogao predvidjeti, a koje se događaju na sličnim projektima u većini gradova – istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na gradilištu.

Novi Dječji vrtić radi se kod OŠ Zvonimira Franka, ukupna mu je površina 1300 m2, a radove su danas obišli predstavnici Grada Kutine na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Babićem.

„Gradnja vrtića je u tijeku, ali smo radove morali prolongirati do završetka godine. Trenutno se završava krovna konstrukcija, krenulo se s izvođenjem zidova, stropova i podnih konstrukcija, dok su radovi na okolišu vrtića na nekih 90% završeni“ – objasnio je voditelj projekta Mišel Novosel.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sandra Todorov rekla je kako će nova pedagoška godina biti organizirana na način kao što je bila i do sada te je napravljena organizacija rada u postojećim objektima kao i prijašnjih godina.   

 „Svjesni smo problematike oko radova i bez obzira na situaciju mi se veselim novom vrtiću kada god bio završen. Iako ćemo čekati nešto duže od predviđenog vremena Kutina će završetkom ovih radova nakon 50 godina dobiti novi vrtić čime ćemo smanjiti listu čekanja na kojoj trenutno imamo 57 djece“, rekla je ravnateljica vrtića Sandra Todorov.


 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako je demografska slika u Kutini dobra i kako je Kutina u posljednje 4 godine uredila četvero jaslica kako bi se smanjio pritisak i lista čekanja u dječjem vrtiću.

„Novi vrtić riješit će adekvatan prostor za boravak djece i u njemu će biti smješteno 8 skupina. Gradimo ga sa 50% kredita i 50% sredstava od prodaje Malog Lošinja, a za ovaj projekt nismo uspjeli povući EU sredstva jer su ona bila namijenjena ruralnim sredinama s niskom razvijenošću. Nadam se da ćemo uspjeti dobiti dio sredstava iz nacionalnog fonda za oporavak i otpornost, gdje se očekuju novi natječaji“, rekao je Babić.

 “To je prva investicija toga karaktera nakon 50 godina i dio je programa brige o mladim obiteljima, tako da smo blizu rješenja smanjenja liste čekanja i unaprjeđivanja kvalitete boravka naše djece u svim prostorima Dječjeg vrtića.”- zaključio je gradonačelnik.