Dvodnevna manifestacija Petrova završila koncertom Luke Nižetića

Kutina je proteklog vikenda obilježila Petrovo. Dvodnevna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine okupila je velik broj posjetitelja kako iz Kutine, tako i iz okolice.

Raznolikost događaja omogućila je zabavu za sve generacije, a i različitost izvođača neke je privukla više u petak na nastup TS Gazde, dok su mlađi posjetitelji u većem broju bili na koncertu Luke Nižetića.
  „Nakon dvije pandemijske godine usudila bih se reći da je Petrovo onakvo kakvo je i bilo. Ove godine u trajanju od dva dana nastojali smo ga učiniti dinamičnim i u tome smo uspjeli. Sljedeće godine u planu je proslava Dana Grada uz Petrovo i tada bi ovu manifestaciju mogli podići na još višu razinu. Ovom prilikom zahvaljujem svim sudionicima, prvenstveno članovima gradskih saveza KUD-ova što su na ovako visokim temperaturama izdržali u nošnjama što znamo da nije bilo lako, a sve kako bi našim sugrađanima prezentirali tradiciju, pjesmu i gastro ponudu uz bogate delicije kakve se danas sve rjeđe mogu susresti“, rekla je direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić.
  

Petrovo je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u kutinskom parku na manifestaciji za djecu „Ljetna razbibriga“ na kojoj su se udruge i ustanove predstavile s mnoštvom radionica, uz najmlađe iz KUD-a Moslavine, mažoretkinje i mažoretana, male atletičare AK Moslavine, DVD Kutinu Grad, do radionica „Venec mladenački“ Silvije Kantolić, likovnih radionica „Kreativni i aktivni“ DND-a, Udruge FAUN itd.

„Prije 185 godina Kutina je dobila status trgovišta i imala svoj sajmeni dan u vrijeme Petrova. Ove godine nastojali smo manifestaciju usmjeriti ka najmlađima, ali i svima ostalima kako bi sve generacije imale što za pogledati i zadovoljan sam što su se ljudi usprkos velikim vrućinama okupili u ovom broju. Brojni su sudionici ove dvodnevne priredbe i u ime Grada Kutine svima zahvaljujem na tome“, rekao je gradonačelnik Kutine.
    

Voditeljica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece Martina Prochazka Kovačić predstavila je ovogodišnji program Ljetne razbibrige najavljujući sadržaje za djecu u kojem će sudjelovati brojne kutinske udruge i ustanove do kraja srpnja utorkom i četvrtkom u kutinskom parku.
 

 

Predstavljanje KUD-ova na Trgu dr. Franje Tuđmana, kako na pozornici, tako i na štandovima s bogatim gastro stolovima uz pjesmu i ples folkloraša okupilo je velik broj posjetitelja.

Građani su imali priliku kušati kolače, kiflice, orehnjače, posipanke i sve ostale popularne domaće delicije.

Drugoga dana imali su priliku uživati uz Gradski puhački orkestar Krešimir, zborove umirovljeničkih udruga Kutine i Petrokemije, podjelu gulaša, te uz kreativne tkalačke radionice Silvije Kantolić, izradu čeških suvenira, prezentaciju ribolovne udruge Hanja, nastup mažoretkinja te predstava i animacija za djecu.

Da je Petrovo sajmeni dan pokazali su i obrtnici i predstavnici udruga na štandovima na kojima se moglo trgovati a nije izostala ugostiteljska ponuda.

Petrovo je završilo dobro raspoloženim Lukom Nižetićem uz kojega su uživale mlađe generacije.