Na kraju svibnja u županiji bez posla 6632 osobe

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem svibnja ove godine u evidenciji nezaposlenih registrirane su 6 632 osobe. Na mjesečnoj razini, nezaposlenost je smanjena za 5,9 posto, dok je na godišnjoj razini broj nezaposlenih smanjen za 15 posto.

Najviše nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 1581 osoba, u Kutini gdje je bez posla 813 osoba, dok u Petrinji posao traži 808 osoba. Najmanju nezaposlenost i dalje ima Općina Majur gdje je bez posla 45 osoba. Na godišnjoj razini evidentirana nezaposlenost je smanjena u 13 gradova i općina, a najviše u Lekeniku za 40,7 posto. Povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u šest gradova i općina, od čega najviše u Hrvatskoj Kostajnici za gotovo 29 posto.

Tijekom svibnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljene su ukupno 492 osobe, a najviše je osoba došlo iz sektora prerađivačke industrije. Iz evidencije nezaposlenih tijekom svibnja izašlo je 911 osoba, a najviše ih je zaposleno u sektoru javne uprave i obrane.