Gradsko viječe Popovače aktualiziralo temu obnove mosta u Voloderu

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) iskazao je interes za prometnicu i nogostup u Voloderu, odnosno za pješački most koji se uz njih veže.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je most nominiran na Fond solidarnosti, a u dogovoru sa Županijom i ŽUC-om.

„Most, koji je zidan kamenom, djelom je oštećen i od potresa, ima ozbiljne pukotine. Prijedlog ŽUC-a je bio da Grad napravio projektno rješenje, te smo izabrali izvođača i do kraja ovog mjeseca bi trebali imati svu potrebnu dokumentaciju. Uz most u Voloderu prijavljeni su i projekti mosta u Gornjoj Gračenici, ceste u ul. Bana Jelačića i Moslavačkoj, te  most u Školskoj ulici u Donjoj Gračenici. Nadam se da će barem jedan, ako ne i svi, od tih projekata proć, a ako ne prođe, imat ćemo svu potrebnu dokumentaciju i građevinske dozvole pa ćemo to sami rješavati.“ – rekao je gradonačelnik.

Za navedene je projekte grad izdvojio sredstva i izradio projektnu dokumentaciju, a SIMORA je preuzela obavezu i odradila prijave.