Nova mjera Sisačko-moslavačke županije – za studente 5.000 kuna

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak donio je odluku o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći od 5.000 kuna redovitim studentima s područja Sisačko-moslavačke županije za akademsku godinu 2022./2023. Cilj ove mjere je potaknuti mlade da ostanu studirati u svojoj županiji.

„Uz redovno poticanje naših studenata kroz program stipendija, odlučili smo uvesti i ovu jednokratnu naknadu od 5.000 kuna kao dodatnu motivaciju da mladi ostanu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ovo nije mjera samo za pomoć studentima već argument za dolazak novih studijskih programa u našu županiju. Želimo zadržati mlade i omogućiti im ugodan život u Sisačko-moslavačkoj županiji“, istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Pravo na dodjelu jednokratne pomoći imaju studenti koji imaju prebivalište na području Sisačko- moslavačke županije, upišu prvu godinu redovnog studija na području Sisačko-moslavačke županije (Sveučilište u Zagrebu – Metalurški fakultet ili Sveučilište u Zagrebu – Učiteljski fakultet, Odsjek u Petrinji) u akademskoj godini 2022./2023. te koji nisu korisnici stipendija i potpora iz drugih izvora.

Sredstva su osigurana u Proračunu županije, a zahtjevi, koji su objavljeni na internetskim stranicama županije, mogu se podnositi do 30. listopada ove godine Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije.

Upute i obrasci se nalaze na linku: https://www.smz.hr/oglasna-ploca/9386-jednokratne-novcane-pomoci-redovitim-studentima-s-podrucja-smz