Dodijeljena priznanja najuspješnijima na 4. ocjenjivanju mladih vina u Popovači

U organizaciji Udruge voćara i vinogradara „Škrlet“ u Popovači je sredinom ožujka održano 4. ocjenjivanje mladih vina. Od 50 pristigla uzorka, najviše, njih 18, bilo je autohtone moslavačke sorte vina – škrleta, te je na temelju toga  dodjeljeno 12 brončanih, 25 srebrnih, te 6 zlatnih odličja, a Šampion izložbe je vino sorte škrlet Borisa Bulke iz Križa s osvojenih 86 bodova.

Dodjela diploma upriličena je u petak 29. travnja, a dodjelili su ih predsjednik Udruge „Škrlet“  Igor Kovčević i gradonačelnik Josip Mišković.

„Unatoč izazovnoj godini zbog vremenskim neprilika kvaliteta naših vina ponovno je bila na vrlo visokoj razini, te je prof. Edi Maletić, predsjednik Stručnog povjerenstva, izuzetno zadovoljan, posebice sa Šampionom. Nadam se da ćemo sljedeće godine opravdati ove rezultate, odnosno da će oni biti još i bolji.“ – rekao je Igor Kovačević dodavši kako se trenutno provode i brojni projekti koji promoviraju kako škrlet kao autohtonu sortu, tako i ostale sorte, te kako će uskoro biti završena i knjiga o toj najistaknutijoj moslavačkoj sorti. Važnost te knjige je prepoznao te financijski podupire njezinu izradu i Grad Popovača.

Gradonačelnik Josip Mišković tom prilikom pohvalio je rad udruge i njezine članove, naglasivši važnost ocjenjivanja mladih vina. „Drago mi je da su naša vina sve prepoznatljivija te se nalaze nalaze na brojnim vinskim kartama, kako u Hrvatskoj tako i izvan nje. To je smjer u kojem se želimo razvijati i dalje te ćemo rado podržati projekte koje provodite. Imamo neke zajedničke ideje s ciljem da se ova i slične manifestacije podignu na višu razinu. S Večeri škrleta koja bi bila sadržajno bogata, a plan nam je da se prebaci u ljetno vrijeme, vjerujem da će naša vina dobiti veću važnost, pandemija nas je malo usporila u tome, ali nadam da će to biti uskoro provedeno.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.