40. Smotra folklora Moslavine

Održana je 40. Smotra folklora Moslavine. Nakon dvije godine pauze javnih nastupa zbog pandemije članovi KUD-ova okupljenih u Gradskih savez KUD-ova Grada Kutine nisu krili emocije i uzbuđenje zbog nastupa te radost susreta s prijatelima folklorašima.
Dvije godine stanke nisu ostavile traga u pripremljenosti i kvaliteti KUD-ova. I ovog su puta pokazali i dokazali kako su oni čuvari identiteta i ttradicije kroz povijest te su svoju misiju uspješno nastavili i u čudnim vremenima pandemija corona virusa.
Na Smotri folklora Moslavine nastupili su samo KUD-ovi s područja Grada Kutine, ali to je bilo dovoljno da pokažu ljepotu i raskoš folklora Mosalvine.
Smotra je bila revijalnog karaktera, a sudionicma je u ime Grada Kutine zahvalio i čestitao Robert Krpes, predsjednik Gradskog vijeća Kutine.
U progamu 40. Smotre folklora Moslavine nastupili su: KUD „Repušnica“, Češka beseda Međurić, KUD „Ivančice“ Kutina, KUD „Seljačka sloga“ Kutina, KUD „Ilova“, KUD „Husain“, KUD Šartovac, KUD „Moslavina“ Kutina, Matica slovačka Međurić i KUD „Banova Jaruga“.
Smotru je organizirao Gradski savez KUD-ova Grada Kutine, suorganizator: Pučko otvoreno učilište Kutina, pokrovitelj: Grad Kutina.