HZZ PU Kutina ne bilježi značajniji porast nezaposlenosti

 Nezaposlenost na području HZZ-a Područni ured Kutina nije bitno povećana u odnosu na mjesec siječanj, te su u veljači evidentirane 2442 nezaposlene osobe, za razliku od mjeseca siječnja kada ih je evidentirano 2440.
 U Ispostavi Kutina u veljači su evidentirane 854 nezaposlene osobe, što je povećanje za 0,8%. U Ispostavi Novska nezaposlenost je bila niža za 0,4% i u veljači se u tamošnjoj Ispostavi nalazilo 1015 nezaposlenih. U Ispostavi Popovača smanjenje nezaposlenosti iznosi 0,2% i tamošnja Ispostava u veljači je imala 573 nezaposlene osobe.
 U veljači prethodne 2021. godine na evidenciji HZZ-a Područni ured Kutina bilo je 2925 evidentiranih nezaposlenih osoba, što je za 16,5% više nego u veljači ove godine.
  Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje u veljači su prijavljene 173 nezaposlene osobe, a njih 138 dolazilo je izravno iz radnog odnosa. Od ukupno prijavljenih njih 14 tražilo je prvo zaposlenje.
 Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Kutina, u veljači su temeljem radnog odnosa zaposlene 134 osobe.
 Tijekom veljače poslodavci su prijavili 52 potrebe za radnicima, najviše iz područja prerađivačke industrije i građevinarstva.