ŠRU Štruka Osekovo održala godišnju skupštinu

U okviru predstavljanja izvješća o radu u proteklom razdoblju, na godišnjoj skupštini Športsko ribolovne udruge Štuka iz Osekova istaknut je impozantan broj od 456 kandidata koji su putem ove Udruge do sada osposobljeni za sportski ribolov.
„I protekle smo godine organizirali polaganje ribičkog ispita i zamjenu uvjerenja o položenom ribičkom ispitu, u suradnji sa ispitnom komisijom HŠRS, a ispitu je pristupilo 78 novih ribolovaca“- naglasio je podnoseći Izvješće o radu predsjednik ŠRU Štuka Vladimir Vuksan te podsjetio da je uslijed epidemije koronavirusa izostala organizacija okupljanja za Praznik rada čime Udruga tradicionalno obilježava početak ribolovne sezone.
ŠRU Štuka je, kako je istaknuto, lani ispunila sve svoje obaveze prema RH, resornim ministartsvima i Upravi ribarstva te državnom proračunu odnosno HŠRS i Županijskom savezu.
Uspješno je završena i digitalizacija izdavanja i vođenja ribolovnih dozvola preko mrežnih aplikacija, kao i aktivnosti na uređenju prostorija udruge u Pučkom domu. „Udruga je obilježila Dan Grada kroz program pod nazivom ‘Ribički vikend na rijeci Lonji’, organizirali smo KUP natjecanje u lovu ribe na plovak za sve kategorije u suradnji sa prijateljskim društvom SOM Popovača te uspješno organizirali proslavu blagdana svete Ane. U skladu s tadašnjom epidemiološkom slikom, modificiran je i prošlogodišnji program naše tradicionalne manifestacije ‘Susreti na rijeci Lonji’ održan krajem rujna, uz određene nove sadržaje kao što je noćenje na obalama rijeke Lonje“- naglasio je Vuksan dodajući kako prilikom redovitih provedbi inspekcijskih nadzora nadležnih službi, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti niti primjedbe na rad Udruge. Sportska ekipa odradila je planirana natjecanja i kupove, a jedina planirana a nerealizirana aktivnost Udruge bila je memorijal ‘Matas- Haić- Balog’. Kako je također naglašeno, ribočuvarska služba redovito je vršila nadzor voda i pritom nije imala problema.
Među aktivnostima obuhvaćenima Planom rada ŠRU Štuka za ovu godinu ističe se, među ostalim, formiranje Gospodarske i sportske komisije te nastavak uređenja prostorija Udruge i nabava opreme.
Ovogodišnjoj skupštini među ostalim su gostima nazočili zamjenik gradonačelnika i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Popovače Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec kao i predstavnici ostalih udruga iz Osekova i okolnih naselja s kojima ŠRU Štuka njeguje uspješnu suradnju.