Veronika Vere skupom u Kutini izrazila potporu A. Cvrtili

Udruga Veronika Vere ispred sjedišta Eko Moslavine u Kutini je organizirala edukativnu radionicu i skup podrške Adrijani Cvrtila, smjenjenoj direktorici kutinske komunalne tvrtke.
„Udruga Veronika Vere udruga je za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa. Adrijan Cvrtila tek će krenuti u borbu s pravosuđem gdje se treba izboriti za svoja prava. Taj put je dug, mukotrpan i neizvjesnog je ishoda, jer naše je pravosuđe pod kontrolom vlasti.“, rečeno je na početku skupa
Adrijana Cvrtila postupila je moralno i po zakonu, prijavila je kaznena djela. Zato je smjenjena s mjesta direktorice i sad ju se kažnjava tako što će dobiti otkaz. „Zašto DORH i vlas dozvoljavaju da ju se šikanira i kažnajva na ovaj način. Tražimo da se u Hrvatskoj poštuju zakoni, da za sve vrijede jednako te da se Adrijanu Cvrtilu zaštiti prema hrvatskom Zakono o zviždačima.“, poručili su aktivisti Udruge Veronika Vere.
Smjenjena direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila zahvalila je na potpori svima koji su došli na promotivnu akciju Udruge Veronika Vere. „Nije mi svejedno, ali ne bojim se. Borit ću se za svoja prava i ustrajat ću u brobi protiv korupcije. Borit će se i da se u Hrvatskoj poštuju i provode zakoni pravedno i jednako zasve. Ovaj skup me ohrabruje i nastavit ću borbu.“, poručila je Adrijana Cvrtila.
Danijel Husnjak, novi direktor Eko Moslavine rekao je kako „radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša Eko Moslavini nije potrebno. Zapošljavanje Adrijane Cvrtile na to radno mjesto bilo bi uhljebljivanje.“. Direktor Eko Moslavine dodao je kako Adrijani Cvrtila do četvrtka, 13. siječnja 2022. g. teče otkazni rok ugovora na mjestu direktorice Eko Moslavine.