Uspješno nastavljen program Zaželi u Popovači

Grad Popovača je u razdoblju od rujna 2018. do ožujka 2019. provodio projekt pod nazivom „Zlatne žene za zlatnu dob“ u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi”, financiran iz Europskog socijalnog fonda. Budući da se projekt pokazao hvalevrijedan, te su korisnici, kojih je nažalost sve više iskazali veliku potrebu za ovim načinom pružanja pomoći, Grad se odlučio prijaviti njegov nastavak, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

„Tzv. druga faza programa započela je 1. listopada ove godine, a u nju je uključeno 30 djelatnika i 180 korisnika s područja cijeloga Grada. Ukupna vrijednost projekta je nešto manja od 2,7 milijuna kuna, a uz plaće za djelatnice koje pripadaju teže zapošljivim skupinama, nabavljene su i osnovne higijenske potrepštine koje se svakog mjeseca dijele korisnicima.“ -pojasnio je gradonačelnik.

Grad je zaprimio i više zahtjeva nego što je planirano u projektu, te ukoliko bude mogućnosti, nakon provedbe ovog jednogodišnjeg, pokušat će se prijaviti i na nastavak s ciljem da se udovolji svim potrebama.