Novi projekt Zaklade Sandra Stojić

Zaklada Sandra Stojić potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajedno za Kutinu“ u okviru Odluke o financiranju projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.

Vrijednost projekta iznosi 386.071,25 kn, a razdoblje provedbe projekta započinje s datumom potpisa Ugovora (2.11.2021.) i traje 18 mjeseci. Posredničko tijelo razine 1 je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
Cilj projekta je jačanje kapaciteta pet Organizacija civilnog društva (OCD) u lokalnoj zajednici za prikupljanje sredstava i financijsko upravljanje te uvođenje inovativnih alata, mehanizama i dokumenata za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice. Projekt će se provoditi u obaveznom partnerstvu čime se želi postići prijenos znanja i vještina od iskusnijih organizacija ka lokanim OCD-ima te suradnja u provedbi projektnih aktivnosti s drugim dionicima u lokalnoj zajednici.

Nositelj projekta je Zaklada Sandra Stojić, koja će projekt provoditi u suradnji s partnerima:
1. Zajednica tehničke kulture Kutina
2. Grad Kutina
3. Kulturno umjetničko društvo „Repušnica“ Repušnica
4. Zajednica Talijana – Dante – Moslavina
5. Udruga za podršku i razvoj „Čaroban put“