Izložba radova s Ljetne razbibrige

I ove godine u holu Doma kulture uz Dan Grada Kutine otvorena je izložba radova nastala u sklopu Ljetne razbibrige. Omiljena aktivnost najmlađih Kutinčana održava se ljeti u kutinskom parku, a godinama ju organizira Koordinacija Kutina Grad prijatelj djece na čelu s Renatom Vlahek, uz podršku Grada Kutine.
 

Kreativne radionice koje okupljaju najmlađe različitih su vrsta tako da nema društveno zanimljivog sadržaja u kojem se djeca nisu mogla okušati. Ove godine čak su bili i vatrogasci uz asistenciju Vatrogasne zajednice Grada Kutine.

Kreativnost, raznovrsnost, vježbanje javnog nastupa, sve su to karakteristike ovih hvale vrijednih radionica za djecu koje su se održavale dva puta tjedno tijekom ljetnih mjeseci.

U prisustvu voditelja udruga, organizacija i ustanova, ali i djece i roditelja koji su sudjelovali u ovogodišnjem programu, izložbu je otvorio gradonačelnik Zlatko Babić. On je pohvalio napore organizatora i sve sudionike ove manifestacije na trudu koji su pokazali i ove godine kako bi djeca bila zadovoljna, a da je tome bilo tako pokazuju i njihovi radovi.


Tom prigodom, nastupio je Mažoret kluba Kutina koji je i otvorio ovogodišnju manifestaciju svojim nastupima u više formacija. Recimo i to da su kutinske Mažoretkinje dobitnice brojnih nagrada i visoko kotiraju u svijetu mažoret plesa u Hrvatskoj.


U nastavku programa Renata Vlahek napravila je kraći rezime ovogodišnje Ljetne razbibrige nakon kojega je svim sudionicima uručeno priznanje za sudjelovanje u ljetnim aktivnostima.
 

Radionice su ove godine održali: Modelarski Centar Kutina, Umjetničko dramski studio udruge Rondo, Udruga OSI, Društvo Naša djeca Kutina, Vatrogasna zajednica Grada Kutine, Kickboxing Klub Kutina, Zaklada Sandra Stojić, Mažoretkinje grada Kutine, ŽVS Rusalke, Muzej Moslavine Kutina, Udruga FAUN, Knjižnica i čitaonica Kutina, Školski sportski savez Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, OŠ Mate Lovraka, KUD Repušnica, Atletski klub Moslavina Kutina, Izviđači, Hrvatski crveni križ, Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite Kutina, OŠ Banova Jaruga, Ekološka Udruga Zelena Moslavina, Udruga Invalida Rada, Udruga Čaroban Put, Stolnoteniski Klub Kutina i Biciklistički klub Kutina.