Internacionalnim turnirom u kickboxingu započelo obilježavanje Dana Grada Kutine

U subotu je u Sportskom centru u Kutini održan povodom Dana grada Kutine 22. međunarodni kickboxing kup ‘Kutina open 2021’. Nastupili su natjecatelji iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Ukupno se natjecao 271 natjecatelj iz 37 klubova. 

Natjecalo se u disciplinama: low kick ( J+S), point fighting, light contact i kicklight( Dp, D, Km, Ks, J, S). Odziv na natjecanje je bio nešto manji jer su vrlo skupi testovi na SARS-Cov-2, tako da je izostalo još oko 70 natjecatelja iz BIH i Srbije, ali je odaziv natjecatelja i u ovim uvjetima bio dobar. 


Natjecatelje je pozdravio gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, izrazivši veliko zadovoljstvo na okupljenosti tolikog broja sportaša u nadi vračanja turnira na stare staze veće okupljenosti i sadržajnosti popuštanjem mjera u borbi protiv korone.

Pod vodstvom, predsjednika sudačke organizacije HKBS Tomislava Novosela, sudilo je još petnaestak internacionalnih sudaca iz HR, SLO i HUN. Cjelokupno natjecanje je vrlo uspješno vodila i kontrolirala Danijela Bukvić kao delegat samog natjecanja.
Na turniru su pokazane vrlo zanimljive borbe u svim uzrastima. Po kvaliteti su najviše pokazali natjecatelji u low kicku u svojim bespoštednim borbama. Također su posebnu pažnju izazvala i djeca natječući se point fightingu. Pošto već duže vrijeme radi korone nije bilo većih natjecanja, natjecanje u Kutini je dalo novi zamah kickboxsačima u Hrvatskoj.


Trenutno najspremnijim i najboljim klubom pokazao se ‘Jastreb’ iz Jastrebarskog i osvojio glavni trofej turnira s ukupno 7 prvih mjesta, 5 drugih i 7 trećih mjesta. 

Drugi je bio KBK Kutina s 8 prvih mjesta, 2 druga mjesta i 2 treća. Za Kutinu su zlatnu medalju osvojili: seniorka Una Maravić (L+KL-60kg), starija kadetkinja Anđelina Filipović (PF+LC-55kg); Sk Vanja Burmudžija (PF-57kg); mlađe kadetkinje: Tena Kačmarček (PF-32kg);Renata Hoško (PF-37kg); Inga Štajcer(PF-42) iBorna Burmudžija (PF-25kg). Srebro je osvojila Sk Tara Gačeša LC+65kg, Mia Mikša djevojčice PF+32kg; brončanu medalju Roko Nerlić SK -57kg.KL; djevojčica početnica Tessa Kačmarček PF-32kg.  Nakon ova dva kluba slijede Njinja (Zabok), Moslavac (Popovača), Ivanić Grad, Planet-Sport (Pula), Mwashi (Makarska) te ostali.


Proglašeni su i najbolji pojedinci natjecanja, koji su uz medalje dobili i posebne trofeje kupa. Najboljima su proglašeni: PF-Mk-Martin Presečan (Ivanić Grad), PF-Mk-Maša Širanović (Jastreb), PF-Sk-Paola Matić (Jastreb), KL-Sk-David Simić (Pit Bul-Split), KL-J-David Jozipović (Mawashi-Makarska), KL-S-Josip Žagar (IMPACT), Low Kick-Patrik Klarić (Domsa).

Natjecanje je prošlo u izuzetno kvalitetnom sportskom ponašanju, bez značajnijih povreda. Cjelokupnu logističku podršku osigurao je Grad Kutina. (www.kutina.hr)