Uskoro započinje izgradnja mosta preko vodotoka Jelenska

Grad Popovača u sklopu projekta „Spojna cesta od Kolodvorske do Sisačke ulice“ uskoro započinje izgradnju mosta preko vodotoka Jelenska. Za ovu je investiciju Grad ostvario i sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU u iznosu od 150.000,00 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2021. godine. „Dobivena sredstva dala su nam obvezu da uskoro započnemo radove, a  pokušat ćemo pronaći i dodatne izvore financiranja budući da se radi o investiciji vrijednoj 2 milijuna kuna, a sve s ciljem kako bi se ova investicija i završila u što skorijem roku“- ističe gradonačelnik Josip Mišković.

„Izgradnjom mosta stvorit ćemo uvjete za 3. fazu projekta, a sve s ciljem kako bi se obilaznica pustila u promet. Prije svega zbog približavanja prostora OŠ Zorke Sever centru grada, a li i zbog rasterećenja prometa u samom centru grada te povezivanju s novim trgovačkim centrom. Važno je tu naglasiti i kako će po završetku izgradnje trgovačkog lanca SPAR, čije je otvorenje najavljeno za predbožićno vrijeme,  na toj lokaciji započeti izgradnja još jednog objekta. Investitor ističe kako će se u njemu naći dodatni trgovački sadržaji, a za koje postoji potreba od strane građana.” – pojašnjava gradonačelnik.

Također, ovim projektom će se izgradnjom kružnog toka riješiti i problem raskrižja kod trgovine Konzum. „Cilj nam je da se prije svega poboljša cestovna infrastruktura, a kako uz cestu  ide i pješačko-biciklistička staza uvelike će se povećati sigurnost prometa.“ – zaključuje gradonačelnik Josip Mišković.