Promocija knjige “Vošicki” – Marka Gregura

U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je održano predstavljanje knjige “Vošicki” autora Marka Gregura.
  Ovaj rođeni Koprivničanin radi kao asistent na Odjelu za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever, a dosad je napisao nekoliko zapaženih djela. Među njima i  Lirsku grafomaniju, Peglicu u prosincu, Divan dan za Drinkopoly, Mogla bi se zvati Leda.


 Razgovor s Markom Gregurom u kutinskoj Knjižnici vodila je ravnateljica Suzana Pomper, a posjetitelji su rado porazgovarali s književnikom i o njegovim starijim djelima. Knjiga “Vošicki” prati život češkog doseljenika od njegovog dolaska u Koprivnicu, te turbulentnih razdoblja dvaju svjetskih ratova, u kojima se glavni junak snalazio na svoj način.
  Nakon velikog uspjeha romana Mogla bi se zvati Leda,  novi roman Marka Gregura osim što prikazuje život Vinka Vošickog povremeno je i literarizirana monografija Koprivnice te prikazuje leksikon imena i galerije karaktera tamošnjih stanovnika.


Kutinska publika i korisnici knjižnice iskoristili su i ovu promociju ne bi li se upoznali s još jednim književnikom i njegovim djelom, a treba reći kako je Knjižnica i čitaonica u Godini čitanja kakvom je proglašena 2021. usprkos epidemiološkoj situaciji uspjela ugostiti brojne autore prateći najnovija izdanja hrvatske književnosti.

Istovremeno, zaljubljenici u čitanje redovito se odazivaju i Čajanci koju vodi Katarina Budić kako bi svakoga tjedna porazgovarali o novim pročitanim knjigama.