Izgradnja kanalizacije u Popovači

Sukladno planiranom napreduju radovi na projektu izgradnje sustava odvodnje u Ulici dr. Polaka, Ivana Pergošića i Vinogradskoj Mikulanici u Popovači.  U sklopu izgradnje kanalizacijske mreže u spomenutim ulicama, u  ukupnoj dužini 2,3 kilometra, izgrđena je i precrpna stanica uz vodotok Kozarac koja će omogućiti funkcioniranje sustava odvodnje prema već izgrađenoj kanalizaciji u Ulici dr. Polaka.

„Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 6  milijuna kuna,  financira se iz prikupljenih sredstava za razvoj Moslavine d.o.o., gradskog i proračuna Hrvatskih voda, a radove izvodi tvrtka Kapitel. Nadamo se da će biti završena do kraja ove godine budući da je veći dio poslova obavljen. Ostala je još ulica Vinogradska Mikulanica, tamo treba postaviti kolektorsku kanalizaciju i pustiti u funkciju precrpnu stanicu. Na taj način ćemo ove tri ulice priključiti na odvodnju i mislim da je to jako važno budući da se radi o 200-tinjak obitelji te će se time znatno podići kvaliteta njihovog življanja.” – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Komunalno poduzeće Moslavina d.o.o., uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za Aglomeraciju Popovača, a taj bi projekt u slijedeće četiri godine omogućio izgradnju 54 kilometra kanalizacije te izgradnju pročistača u Potoku koji će preuzeti odvodnju s područja cijeloga grada te će se znatno poboljšati kvaliteta življenja i zaštita prirode.