PULS “Moslavački štrk” sudjelovao na međunarodnoj humanitarnoj likovnoj koloniji Punat 2021.

Likovna udruga “Moslavački štrk” kroz nazočnost i radove Branke Vrbanić i Marije Pukec Žigić, sudjelovala je i na prvoj međunarodnoj likovnoj humanitarnoj koloniji Punat 2021. u Punatu na otoku Krku u organizaciji Crvenog križa Maribor.

Sredstva koja će biti prikupljena na licitaciji slika planiranoj na državnoj razini Slovenije bit će iskorištena za obnovu Omladinskog odmarališta Punat, a koje Crveni križ Slovenije koristi kako bi omogućio odmor djece slabijeg imovinskog stanja te osoba s invaliditetom.

Za gostoprimstvo se pobrinuo domaćin, potpredsjednik Crvenog križa Maribor Stanislav Žebela i slovensko društvo “Ivo AS” koje je vodilo likovni dio kolonije na kojem je nastalo mnoštvo uspješnih radova slovenskih i hrvatskih slikara.

Puls „Moslavački štrk“ nastavlja svoj bogati kulturni program i humanitarne aktivnosti izložbama U Galeriji Kulturnog centra Ivan Rabuzin, Zavičajnom muzeju Ozalj, manifestaciji Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici te likovnim kolonijama u Krašiću, Šenkovcu i Rabu.