PULS “Moslavački štrk” sudjelovao na likovnoj koloniji u Udbini

U Udbini je uspješno održana tradicionalna likovna kolonija „Lika u srcu“, manifestacija koju organizira SKD “Prosvjeta“ Pododbor Udbina u suradnji s Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“.

Na trodnevnom likovnom druženju, od 18.-20.8. nastalo je 20 umjetničkih slika koje su bile izložene u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Mutiliću, likovno ga oplemenivši. Na proslavi Preobraženja bio je zamjenik župana Ličko-senjske županije Milan Uzelac.

U tehnici akrila i ulja na platnu osobnim koloritom svaki autor je prenio djelić umjetničke duše očarane prirodnim ljepotama Like. Na likovnoj koloniji u Udbini koja je izvor umjetničke inspiracije, kreativne slobode, otvorenog uma i velikog prijateljstva sudjelovali su: DANIJELA MAKOŠ REPAJA, ALMA MUJAKIĆ, DOBRA VEIN, BRANKA VRBANIĆ, HAJRUDIN OSMANAGIĆ, JADRANKA DEL PONTE i MARIJA PUKEC ŽIGIĆ. Tijekom kolonije “velikim” umjetnicima u slikanju pridružili su se i mali stvaraoci, članovi SKD „Prosvjeta” Udbina – CUKRICE. Uz slikanje umjetnici su vrijeme na koloniji iskoristili i za razmjenu iskustava na području slikarstva, šetnju idiličnim ličkim krajolikom ali i ugodno druženje i zabavu.

Izložba likovnih radova nastalih na koloniji “Lika u srcu – Udbina 2021.“ upotpunit će prostor SKD „Prosvjeta” Udbina u kojem su izloženi mnogobrojni predmeti etno i kulturne baštine. Slikari PULS-a „Moslavački štrk” svojim sudjelovanjem na brojnim likovnim manifestacijama te organizacijama kulturnih događanja daju svoj doprinos širenju likovne kulture, prijateljstva i promidžbi humanih vrijednosti.