Zorkići iz Osekova – brončani na Plazma sportskim igrama u Splitu

Učenici 4. razreda područne škole Osekovo koja pripada matičnoj školi Zorka Sever u Popovači osvojili su brončanu medalju u natjecanju iz graničara na završnici Plazma sportskih igara u Splitu. Učenike je trenirao vjeroučitelj Ilija Sučić, a u svemu im je pomagala i učiteljica Mirjana Šinković.
 Natjecanje je održano u sklopu proslave 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih gdje su sudjelovali i na svečanom otvorenju u Hrvatskom domu u Splitu u kojem su se okupili dugogodišnji partneri, prijatelji i ambasadori Igara. Svjetske sportske zvijezde predvodio je Luis Figo koji je stigao u društvu Zvonimira Bobana, Darija Srne i Predraga Mijatovića i drugih poznatih sportaša.
Nakon svečanog programa na Prokurativama održana je revijalna utakmica sudionika Međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine protiv svjetskih sportskih zvijezda i prijatelja Igara. Učenici su uz natjecanje imali vremena i za opuštanje te su proveli nezaboravne dane u Splitu. Iz osnovne škole Zorka Sever zahvaljuju Gradu Popovači koji je omogućio organizirani prijevoz za učenike i voditelje, ali i roditelje i učitelje, sve kako bi mogli navijati i podržati Zorkiće iz Osekova. Veliko hvala uputili su i Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Celjaku na doniranoj sportskoj opremi za natjecanje, a posebno zahvaljuju roditeljima na podršci djeci i mentorima Iliji Sučiću i učiteljici Mirjani Šinković.