Smanjena nezaposlenost na području Kutine

Krajem srpnja 2021. godine na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Kutina evidentirane su 2.522 nezaposlene osobe. U odnosu na prethodni mjesec nezaposlenost se smanjila za 0,1%.

U Ispostavi Kutina (Grad Kutina) evidentirana je 941 nezaposlena osoba što znači smanjenje nezaposlenosti za 1,2%. U Ispostavi Novska (Grad Novska i Općine Lipovljani i Jasenovac) evidentirane su 982 nezaposlene osobe što je povećanje za 1,9%, a u Ispostavi Popovača (Grad Popovača i Općina Velika Ludina) evidentirano je 599 nezaposlenih osoba što znači smanjenje za 1,5%.

Na evidenciju Zavoda u srpnju su prijavljene 244 nezaposlene osobe. Njih 150 dolazi izravno iz radnog odnosa, 24 iz neaktivnosti i 70 iz redovnog školovanja. Od 244 novoprijavljene osobe, njih 79 traži prvo zaposlenje.

U odnosu na srpanj prethodne godine (3.148) evidentirano je smanjenje nezaposlenosti za 19,9%.

Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Kutina, u srpnju je zaposleno ukupno 177 osoba, od toga izvan područja koje pokriva Područni ured Kutina, zaposlene su 64 osobe, a u inozemstvu 7 osoba (Njemačka 4, Slovenija 2 i Češka 1).

Prema zanimanjima, u srpnju su traženi alatničari, armirači, automehaničari, berači poljoprivrednih proizvoda, bravari, ekonomisti, građevinski tehničari, konobari, kuhari, ljevači kovina, medicinske sestre, mehaničari elektroničari, njegovatelji djece, starijih i nemoćnih osoba, odgojitelji predškolske djece, pomoćni armirači, poslovođe trgovina, prodavači, pružni radnici, psiholozi, radnici niskogradnje, radnici u održavanju, rukovatelji dizalicom, skladištari, stočari, strojarski tehničari, tesari, vozači teretnog vozila, zavarivači, zidari itd.