Komunalni servisi Popovača preuzeli novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Komunalni servisi Popovača u petak 27. kolovoza preuzeli su novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada. Riječ je o vozilu koje će omogućiti još bolju uslugu u prikupljanju otpada.

„Nabava ovog vozila prvenstveno će za građane značiti jeftiniju i kvalitetniju uslugu“ – naglasio je tom prilikom Marijan Belančić, direktor Komunalnih servisa Popovača.

„Ovo vozilo čija je cijena 1. 183.750,00 kuna sufinancirano je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, preko operativnog programa „Kohezija i konkurentnost“ s 85%, odnosno u iznosu od 861.290,83 kune, a ostatak je Grad Popovača osigurao iz proračunskih sredstava.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Novo komunalno vozilo Popovači je isporučila hrvatska tvrtka Tehnix d.o.o koja je vodeća u našoj eko industriji. „Za naglasiti je da je Popovača jedan od prvih gradova koja je uspjela dobiti ovakvo vozilo u roku i na vrijeme“ – napomenuo je Željko Horvat, direktor prodaje tvrtke Tehnix d.o.o. pojasnivši kako ovo komunalno vozilo koje je nabavila Popovača zadovoljava sve što treba imati jedno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada.

„Kvaliteta motora Euro 6d, niske emisije CO2 plinova, mala potrošnja, jednostavnost upravljanja. Vozilo odlično radi u trenucima niskih i visokih temperatura. Ima osigurane rezervne dijelove u roku od 24 sata. Prekrasnog je dizajna, ima i ekološku poruku, te ima visoke standarde sigurnosti zaštite na radu.“ – rekao je Horvat.

Osim toga ovo vozilo Popovaču dovodi i korak bliže u osamostaljivanju prikupljanja otpada na njenom području. „Ovo je nastavak priče u kojoj će Komunalni servisi Popovača preuzeti zbrinjavanje otpada na gradskom području. Taj posao započet je prije dvije godine izgradnjom reciklažnog dvorišta, potom nabavkom kanti, a sada i ovim vozilom s čijom nabavkom mislim kako smo završili tehnički dio opremanja.“ – istaknuo je gradonačelnik Mišković.

Prema riječima gradonačelnika, Popovača i njeni Komunalni servisi od 1.siječnja 2022. godine u potpunosti namjeravaju od Eko Moslavine preuzeti prikupljanje otpada na svom području. „Sada trebamo kante i spremnike podijeliti građanima, obučiti građane i djelatnike o načinu prikupljanja otpada te dogovoriti potrebne detalje o daljnjem nastavku zbrinjavanja s Eko Moslavinom.“ – rekao je gradonačelnik koji smatra kako će građani Popovače biti zadovoljniji uslugom prikupljanja otpada kada to bude radilo njihovo poduzeće, ali i da će cijena prikupljanja otpada u fiksnom dijelu biti niža.