I ova školska godina u znaku COVID mjera, uz poneke izmjene

U OŠ Vladimira Vidrića održan je sastanak na temu početka nove školske godine. Sastanku su uz voditeljicu aktiva ravnatelja Snježanu Cohu prisustvovali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i pročelnik za obrazovanje u Gradu Kutini, Željko Tomičić.
I nova školska godina bit će u skladu s mjerama vezanim uz Covid-19, a kako ističu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, cilj je zaštititi učenike te omogućiti što manje online nastave.” U ovoj školskoj godini i dalje će biti određene mjere na snazi, no bit će i dosta izmjena. Ove godine dozvoljeno je miješanje grupa te će biti puno više učenika u produženom boravku, a održavanje dopunske i dodatne nastave kao i izvannastavnih aktivnosti će biti jednostavnije. Izborna nastava također će se provoditi u učionici”, rekla je Snježana Coha.
Roditeljski sastanci će biti omogućeni te će biti omogućena komunikacija s roditeljima uživo, a ne samo preko aplikacija. Sve informacije o uputama kako će teći školska godina moći će se pronaći na stranicama škole te će roditelje na prvom roditeljskom sastanku razrednici izvijestiti o svim potrebnim informacijama.
Osim organizacije nastave na sastanku se razgovaralo i o ostalim temama vezanim uz obrazovanje. Gradonačelnik Babić zahvalio je svim djelatnicima u obrazovanju, ali i roditeljima i učenicima na uspješno odrađenoj godini koja je iza njih, a koja je po svemu bila specifična. Voditeljica aktiva zaželjela je svima uspješnu novu školsku godinu. (izvor: www.kutina.hr)