Eko reci park Kutina na javnoj raspravi

Sutra će započeti Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš izgradnje Eko reci parka na području Industrijsko-logističke zone kutina.
Uvid u studiju građani će moći obaviti svakog radnog dana od 8 do 15 sati u do 11. rujna u prostorijama Grada Kutine, Trg Kralja Tomislava 12, Kutina.
Javno izlaganje o Studiji će se održati 26. kolovoza 2021. g. s početkom u 10 sati u vijećnici Grada Kutine, Trg Kralja Tomislava 12, Kutina.
Na javnoj raspravi i javnom uvitu bit će izložena Studija i ne-tehnički sažetak Studije, knjiga primjedbi, Odluka Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o upućivanju Studije na javnu raspravu.
Mišljenja, primjedbe i prijedlozi o Studiji se mogu upisati u knjigu primjedbi koja će biti postsavljena na mjestu održavanja javne raspave, ili semogu dostaviti pisano, poštom ili oswobna za vrijeme trajanja javne rasprave, na adresu: Sisačko-moslavačka županija, Upravno odjela z prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Rimska ulica 28, 44000 Sisak, s naznakom „PUO- EKO-reci park“.
U Industrijsko-logističkoj zoni Kutina, investitor Enna grupa planira izgraditi Eko reci park koji se sastoji od tri funkcionalno-tehnoloških povezanih cjelina: sortirnice miješane otpadne plastike, postrojenja za proizvodnju plastičnih reiklata (materijali, prethodno izdvojeni u sortirnici pretvaraju se u sekundarnu sirovinu – plastične granule koje se koriste kao zamjena primarnoj sirovini za porizvodnju plastičnih proizvoda) i kogeneracijskog postrojenja. Kao gorivo za rad kogeneracijskog postrojenja koristit će se nereciklabilni dio iz sortirnice, gorivo iz otpada te mulj s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.
Izgradnja je planirana u tri faze, od kojih je početak prve faze planiran tijekom 2021./2022. godine, a završetak zadnje faze (treće) tijekom 2025. godine.
Eko reci park će biti smješten unutar industrijko logistične zone Grada Kutine, a ukupna površina zahvata iznosti 14 ha.

STUDIJA UTJECAJA NA OKOLIŠ IZGRADNJE EKO RECI PARKA NA PODRUČJU INDUSTRIJKO-LOGISTIČKE ZONE KUTINA

NE-TEHNIČKI SAŽETA SUTDIJE UTJECAJA NA OKOLIŠ IZGRADNJE EKO RECI PARKA NA PODRUČJU INDUSTRIJKO LOGISTIČKE ZONE KUTINA