Izvršena primopredaja i blagoslov novog kombi vozila za DVD Voloder

Gradonačelnik Josip Mišković predao je ključeve novog kombi vozila zapovjedniku DVD-a Voloder Tomislavu Hegedušu.

Zahvalu Gradu Popovači za nabavku kombi vozila marke Ford Tranzit Castum vrijednog 270.000 kuna izrazio je predsjednik DVD-a Voloder Zvonimir Kondres podsjetivši da je Vatrogasna zajednica iz sredstava osiguranih gradskim proračunom u svibnju nabavila novo kombi vozilo za DVD Gornju Jelensku. „Planom nabave vatrogasne opreme za ovu godinu predviđena je nabava takvih vozila još i za DVD Popovaču te DVD Potok“- naglasio je Kondres.

„Grad Popovača veliku pažnju posvećuje potrebama svojih vatrogasaca i iznimno smo ponosni na njihov rad. Nabavkom novih kombi vozila svakako činimo korak naprijed u unaprjeđenju uvjeta rada naših DVD-a. Svako ulaganje u ovu djelatnost višestruko se isplati kroz svakodnevni snažan angažman kojeg vatrogasci potvrđuju u kriznim situacijama ali i različitim društvenim događanjima“- poručio je gradonačelnik Josip Mišković na priomopredaji vozila kojeg je blagoslovio župnik voloderske Župe sv. Antuna Padovanskog, vlč. Marijan Štingl.

Koliko je nabava ovakve opreme važna za djelatnosti dobrovoljnog vatrogastva s posebnim naglaskom na rad s djecom i mladima, u okviru svog su obraćanja naglasili i predsjednik VZ odnosno vatrogasni zapovjednik Sisačko– moslavačke županije Mijo Brlečić, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Popovače Tomislav Jalžečić te direktor Vatroprometa Nenad Radojčić.